HTML

printerest

Friss topikok

Archívum

Újraéled az olcsó monokróm nyomtatás az Epsonnal

2013.03.14. 07:16 Egri Imre

Nincs többé pazarlás. A 70 filléres oldalköltség töredéke a lézernyomtatókénak.

Epson-WorkForce-M100-Picture-4.jpg

Talán emlékszik még valaki arra, hogy annak idején, a 90-es években milyen nagy dolog volt az, ha valakinek egyáltalán volt nyomtatója. A mátrix készülékek sem voltak olcsók és csak néhányan rendelkeztek tintasugaras nyomtatóval. Aztán a színes készülékek letarolták az otthoni piacot és az inkjet technológiák akkoriban még nem voltak elég kiforrottak az irodai használathoz, így monokrómra maradt a lézer. Az Epson most a korábbiaknál sokkal jobb minőségű és takarékosabb fekete-fehér dokumentumnyomtatóval tér vissza a piacra.

Epson-WorkForce-M100-Picture-2.jpg
A napokban mutatta be a gyártó első, monokróm tintatartály-rendszerű nyomtatócsaládját. A WorkForce M200, M105 és M100 printerek kifejezetten kisebb vagy otthoni irodák számára készültek. Ahogy a tavalyi év során megjelent színes L100, L200 és L800, úgy ezek a fekete-fehér készülékek is különlegesen nagy kapacitású külső tintatartályból dolgoznak, melyek igen nagy kapacitású patronokkal tölthetők után folyamatosan. Ennek eredményeként 70 filléres oldalankénti költséget lehet elérni gyakori használat esetén, így a tinta csak feleannyiba kerül, mint a fénymásolópapír.

Epson-WorkForce-M200-Picture-4.jpg

Nagyon sok irodában volt már panasz amúgy kiváló színes tintasugaras készülékekre, ugyanis hiába nyomtattak csak és kizárólag fekete fehérben, a fej önműködő karbantartása lassan, hónapok alatt elhasználta a színes tintát, anélkül pedig a monokróm nyomtatás sem működött. Ezt a jelentős rejtett költséget is kiküszöbölik a monokróm tintasugarasok.

Epson-WorkForce-M200-Picture-6.jpg

Az Epson WorkForce M200 multifunkciós nyomtató hálózati csatlakozási lehetőséggel és automata lapadagolóval (ADF) érkezik. A WorkForce M105 egyfunkciós modell vezeték nélküli kapcsolattal, a szintén egyfunkciós WorkForce M100 pedig Ethernet-kapcsolattal rendelkezik. Az összes modell üzleti minőségű dokumentumokat nyomtat 15 oldal/perces valós sebességgel.

Az Epson Micro Piezo nyomtatófej-technológiájával dolgozik természetesen mindhárom printer. Az egyes típusokhoz az Epson 12 hónapos (vagy 50 000 oldalas) garanciát és teljes ügyfélszolgálati támogatást nyújt. Az Epson gyári tinta 140 ml-es palackokban kapható, amellyel hozzávetőleg 6000 oldal nyomtatható ki. A nyomtatókat két fekete tintatartállyal szállítják – egy kezdő palackkal és egy standard 140 ml-es palackkal – amelyek összesen 11 000 oldalkapacitást biztosítanak. A gyorsan száradó pigment-alapú tinta révén a nyomatok ellenállnak a víznek és az elkenődésnek.

Epson_iPrint.jpg

Az M200 és az M105 is kompatibilis az Epson iPrint alkalmazással, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül nyomtathassanak Android és iOS okostelefonról és táblagépekről az irodán belül.

Az Epson WorkForce M200 készülék 89 990, az M105 és M100 pedig 69 990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron kapható.

Jellemzők

M200

M105

M100

Nyomtatás, másolás és lapolvasás

Csak nyomtatás

Csak nyomtatás

30 lapos automata dokumentumadagoló

-

-

Integrált, nagy kapacitású tintatartály

Micro Piezo technológia

Gyári Epson pigment-alapú tinta

Akár 6000 oldal nyomtatása2 standard tintatartályonként ultra alacsony oldalankénti költséggel

Egy kezdő tintapalack és egy standard 140 ml-es fekete palack mellékelve

Nyomtatási sebességek 15 oldal/percig1

Wi-Fi vagy Ethernet kapcsolat

Ethernet

Wi-Fi

Ethernet

Könnyen beállítható

Nyomtatás gyorsan és könnyen okostelefonokról és táblagépekről az Epson iPrint4 funkcióval

-

12 hónapos vagy 50 000 oldalas Epson jótállás

Kicsi, kompakt kialakítás

1200 dpi beolvasási felbontás

-

-

ENERGY STAR-minősítés

Szólj hozzá!

Címkék: olcsó lézer alacsony nyomtatás epson monokróm filléres tintasugaras oldalköltség

A bejegyzés trackback címe:

https://printerest.blog.hu/api/trackback/id/tr205133860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása